За рік цукор здорожчав більш ніж в половину

13 серпня 2021 0
В Україні подорожчав цукор. Наразі ціна за один кілограм становить близько 30 гривень. Хоча минулого року він коштував на 60 відсотків менше. Знизитися ціна може у жовтні цього року.


В Україні подорожчав цукор. Наразі ціна за один кілограм становить близько 30 гривень, хоча ще тиждень тому він коштував на кілька гривень дешевше.


"За цукор це висока ціна. За рік удвічі збільшилася – це багато. Певний час в нас взагалі не було цукру на базі, говорили, що везли із Заходу", – розповіла продавчиня.

"Не можу сказати з чим пов’язане подорожчання, нам привозять і кожного разу нова ціна. Всі розуміють, від кого це залежить, сенсу сперечатися немає, яку ціну сказали", сказала продавчиня.

"Нам привезли, ціна закупна така, подорожчало і ми теж підняли ціну", – відповіла продавчиня.

 За рік вартість цукру збільшилася на 60 відсотків. Пов’язують це з відсутністю буряків в Україні.

"Обсяги виробництва цукру в Україні були скорочені на 34 відсотки й таким чином на українському ринку виник дефіцит. Вперше за історію країни ми були змушені імпортувати цукор", – повідомила аналітик українського клубу аграрного бізнесу Світла Литвин.

Наразі ж цукру українці почали купувати більше говорять продавці й порівнюють це із сезоном консервації. Господиня Надія Овчаренко через подорожчання закрила менше банок з варенням, ніж зазвичай.
"По рецепту потрібно класти півтора кілограма цукру, а краще два. Але я поклала лише один, бо зараз це не дуже дешеве задоволення. Тому закрили в цьому році ми у два рази менше полуниці", – розповіла господиня Надія Овчаренко.

Деякі полтавці не купують цукор через погану якість.

"Зараз є різні моменти обробки головне, щоб ціна відповідала якості".

"Це дорого, особливо в країні, де процвітає аграрний бізнес".

"Перший раз я купувала, то цукор був навіть не солодкий. Я покупала в магазині, набрала три кілограми".


У жовтні цукор в Україні може подешевшати на 30 відсотків.