Нові світлофори на Сакко пропрацювали два дні, і їх вимкнули через некоректну роботу

02 листопада 2020 0
Минулого тижня на вулиці Сакко утворилися протяжні затори через нові світлофори.Після двох днів роботи, їх відключили через некоректну роботу. Скільки коштів витратили на встановлення дізнавалася Анастасія Абаніна.


Перехрестя вулиць Сакко, Миру та Річкової. Тут минулого тижня запрацювали нові світлофори. Проте одразу після ввімкнення утворилися затори. Тому регулювальники вимкнули. Водії говорять, що світлофори непотрібні й лише заважають руху автівок. "Там два пішохідних переходи. Звісно тут не потрібен світлофор. Він утворює великі затори. Краще б підземний перехід якийсь зробили", – розповів водій Сергій Сараєв.

"А чого він не працює. Він поробив два дні. Затори утворилися тому, що він неправильно зроблений", – сказав водій Василь Мартиненко. Пішоходи ж говорять, що без світлофорів тут не обійтися. "Люди виходять з "АТБ" і їм потрібно якось переходити дорогу. Я думаю, що цей світлофор потрібен", – розказала полтавка Олена Горячова. "Світлофор дуже потрібен. Тут вранці без них неможливо дорогу перейти", – прокоментував полтавець Леонід.

У міській раді повідомили, що світлофори встановили на прохання полтавців та патрульної поліції.  "Там неправильна циклограма. Її робили за розрахунками Харківського інституту, але наразі вона працює некоректно. Тому зараз циклограму переробляємо, з управлінням патрульної поліції зараз відпрацьовуємо додаткові "зелені стрілки" й найближчим часом спробуємо ще раз запустити цей світлофор", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко.

На капітальний ремонт цього перехрестя та на встановлення світлофорів загалом витратили понад 1 мільйон 300 тисяч гривень.


Анасасія Абаніна, Віталій Кваша, PTV Полтавське Телебачення