У Полтавській області батькам полеглого парамедика Андрія Голоти вручили його орден

18 листопада 2023 0
Дарина Омелич
В Оржиці посмертно нагородили орденом "За мужність" 20-річного парамедика Андрія Голоту, який загинув на Донеччині, рятуючи поранених.

17 листопада у центрі Оржиці за пів години до загальнонаціональної хвилини мовчання відбулося вшанування полеглих героїв та вручення ордену "За мужність" ІІІ ступеня, присвоєного Андрію Олексійовичу Голоті. Про це повідомили на Фейсбуці Оржицької селищної ради.

Селищний голова Олена Сидоренко та новопризначений начальник четвертого відділу Лубенського РТЦК та СП, підполковник Віталій Бережний вручили орден “За мужність” ІІІ ступеня батькам Голоти Андрія Олексійовича.

Вручення ордену "За мужність" батькам полеглого медика Андрія Голоти, центр Оржиці, 17 листопада. Фото: Оржицька селищна рада

Голота Андрій нагороджений Указом Президента України № 470 /2023 від 04 серпня 2023 року, на жаль, посмертно.

З 13 липня 2022 року Андрій виконував свій військовий обов’язок у лавах Збройних Сил України, у складі групи парамедиків евакуював поранених з фронту.

Нагадаємо, що 13 брезня у селі Тоненьке Покровського району Донецької області загинув фаховий медик Голота Андрій Олексійович.