Цьогоріч у Полтаві не проводитимуть "Бюджету участі"

16 лютого 2022 0
Ольга Семенко
У Полтаві вирішили цього року не проводити "Бюджет участі", щоб виконати проєкти, які перемогли в попередні роки.

У Полтаві вирішили цього року не проводити конкурс "Бюджет участі". Таке рішення ухвалили 16 лютого на засіданні робочої групи з питань партиципаторного бюджетування, повідомила пресслужба Полтавської міської ради.

Річну перерву зробили, щоб втілити проєкти, які перемогли в "Бюджеті участі" у попередні роки, але їх досі не реалізували.

Робоча група також підтримала пропозицію виключити з переліку категорій проєктів мікропроєкти. Проаналізувавши вирішили, що 100 000 – замала сума для реалізації якісних проєктів. У інших містах категорія "мікропроєкт" взагалі відсутня.

Крім того, вирішили розподілити суму, яку виділяють за програмою (20 млн грн) між трьома категоріями у пропорції, щоб збільшити граничні розміри фінансування на категорію великих проєктів до 1,5 млн і збільшити відсоток коштів, що йтимуть на розвиток сільських територій. Відповідні показники:

розвиток сільських територій – 25% (5 млн) – від 0 до 500 тис. на 1 проєкт;

малі – 45% (9 млн) – від 0 до 500 тис. на 1 проєкт;

великі – 30% (6 млн) – від 500 до 1,5 млн на 1 проєкт.

Для зручності вирішили, що необхідно надати доступ до голосування за проєкти "Бюджету участі" ЦНАПу та районним в місті Полтаві радам. Окрім цього, проголосувати тепер можна буде в бібліотечних закладах старостинських округів.