Полтавські підприємства потрапили до списку контрабандистів

05 квітня 2021 0
Рада національної безпеки та оборони України ввела санкції на три роки для трьох полтавських компаній: "Одек Плюс", "Вуд Холдінг Трейдінг" та Фермерське господарство "Смарагд". Ці компанії не мають права працювати в країні.

Три полтавські компанії увійшли до списку контрабандистів. Які саме порушення виявили у цих підприємствах, у рішенні РНБО не зазначено. Проти них Рада національної безпеки та оборони ввела санкції на три роки. Ці компанії не мають права працювати в країні.

"Ніхто немає права співпрацювати з даними компаніями та фізособами. Якщо вони будуть це робити, то вони також будуть визнані порушниками чинного законодавства України й зокрема рішення РНБО", – сказав спеціаліст з міжнародних відносин Євген Савісько.

До списку увійшли три полтавських компанії: "Одек Плюс", "Вуд Холдінг Трейдінг" та Фермерське господарство "Смарагд", які займалися торгівлею зерном, необробленим тютюном, кормами та насінням для тварин. Ці компанії мають платити податки усі три роки.

"Рада національної безпеки й оборони має право приймати рішення, в тому числі у невідкладних заходів, із розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України", – зазначив юрист Олександр Закриничний.

Компанія "Одек Плюс" зареєстрована за адресою вулиця Половка, 64, "Вуд Холдінг Трейдінг" на вулиці Соборності, 54 та Фермерське господарство "Смарагд" у селищі Степове. Номери компаній, які є у вільному доступі, не відповідають. А на місці, де зареєстрована компанія "Одек Плюс", про таке підприємство чують вперше.

"Немає таких, це – митниця", – відповів охоронець.

"Вуд Холдінг Трейдінг" теж у вказаному приміщенні немає. Загалом під санкції потрапили 79 компаній з різних областей країни. А всього через контрабанду Україна недоотримала в бюджет близько 300 мільярдів гривень.

Ірина Яременко, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення