Споживачі "Полтаватеплоенерго" можуть залишитися без опалення або отримати підвищення тарифу

24 січня 2022 0
Ольга Семенко
"Полтаватеплоенерго" заявило, що на початку лютого буде змушене або завершити опалювальний період, або підвищити тариф у сім разів.

На початку лютого "Полтаватеплоенерго" може припинити постачання тепла своїм споживачам або ж підвищити тариф на нього у сім разів. Як повідомили на сайті підприємства, це станеться, якщо держава не почне виконувати умови Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. Згідно з ним, щоб розмір платіжки для населення не змінювався впродовж опалювального сезону, держава брала на себе зобов’язання компенсувати теплопостачальним підприємствам різницю між фактичними витратами на надання населенню послуг та тарифами, зазначеними у платіжках.

Для безперебійного та якісного забезпечення послугами споживачів "Полтаватеплоенерго" в поточному опалювальному періоді, компенсація мала скласти майже 900 млн грн. Проте підприємство досі не отримало жодної компенсації. Таким чином, почало стрімко накопичувати заборгованість за газ, для надання послуг населенню, перед "Нафтогаз Трейдинг", оскільки не може повністю розрахуватися за спожитий газ та забезпечити  попередню оплату.

"Полтаватеплоенерго" отримало попередження від "Нафтогазу" про необхідність термінової сплати, в іншому випадку, підприємство отримуватиме газ на умовах постачальника останньої надії за ціною 46 грн за кубометр, замість 7,42 грн за кубометр, яка діє зараз.