У центрі Полтави рекламують еротичні послуги

09 грудня 2021 0
На вулиці Соборності розміщений білборд з інформацією про "масаж". За вказаним номером телефону повідомляють, що пропонують послуги еротичного характеру цілодобово. Такі заклади досі існують через відсутність чіткого визначення в законодавстві.



Просто у центрі Полтави рекламують еротичні послуги. На вулиці Соборності розміщений білборд з інформацією про надання послуг у вигляді "VIP масажу". За вказаним номером телефону працівниця повідомила, що у закладі роблять зовсім не лікувальний масаж.

"Пропонуємо послуги еротичного масажу, на якому дівчина повністю оголена допомагає розслабитися пестощами тіла: грудьми, сідничками, животиком, ручками. Також у нас є доповнення. Шоу-програми та техніки для вашого розслаблення. Ви отримаєте повне чоловіче задоволення. Ми працюємо цілодобово. Лікарів у нас немає, кістки ми не вправляємо", – сказала працівниця закладу.

За вказаною на білборді адресою, розміщується салон. На дверях решітки та відеодомофон. Вхід до закладу здійснюється лише за попереднім записом. На місці дівчина повідомила, що інтимних послуг не надають.

– Які види послуг ви надаєте? запитали ми.
Інтимних послуг ми не надаємо, – відповіла працівниця закладу.
– А які тоді послуги? – додали кореспонденти.
– Мені холодно.
– Який масаж проводите?
– Звичайний.


За такою адресою у квітні 2021 року поліціянти викрили заклад з надання інтимних послуг. За інформацією інтернет-видання "Полтавщина", тоді проводили слідчі дії. Під час яких співробітник поліції зняв на відео процес отримання послуг у закладі, зокрема й мастурбації. Проте на кадрах не видно чи досяг чоловік оргазму. Внаслідок цього поліціянти не змогли довести справу до кінця.

Тому речі, які вилучили в установі до цього, повернули. Адже не було виявлено складу злочину.

Наразі поліціянти також перевіряють діяльність закладу за цією адресою.

"У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 303, а це сутенерство, або втягнення особи в заняття проституцією, тривають слідчі дії", – зауважив речник Національної поліції області Юрій Сулаєв.

Юрист наголосив, що такі салони у Полтаві досі існують, через прогалину в чинному законодавстві.
"На сьогодні законодавством чітко не врегульовано це питання, оскільки законодавець не визначив, що саме є місцями для надання еротичних послуг. Тому чітко законодавством сьогодні не передбачена заборона існування таких місць", – зазначив юрист Віталій Голобуцький.

А ось відповідність реклами до вимог чинного законодавства перевіряє Держпродспоживслужба. Й білборд на Соборності має порушення.
"Стосовно реклами "Перчик VIP Масаж". Ця реклама нам відома, вона рекламувалася в березні. Держпродспоживслужбою, в рамках своїх повноважень, було винесено рішення про заборону рекламування цього об'єкту. Ми її визнали недобросовісною", – сказала начальник відділу у сферах захисту споживачів та реклами Держпродспоживслужби Олена Панова.

Держпродспоживслужба виписала заборону на розміщення реклами й наклала штраф. Однак демонтувати білборд можуть за таких умов:

"Демонтаж можливий при відсутності маркувальних засобів, у випадку самовільного встановлення рекламних засобів, технічний стан створює загрозу. За встановлення незаконної реклами передбачена адміністративна відповідальність", – розповіла юрист Анна Сидоренко.

Днями інспекція з контролю за благоустроєм міста провела демонтаж рекламних об'єктів, які не відповідають нормам, однак білборд про "VIP масаж" в перелік не потрапив.
"У цьому році було демонтовано 26 рекламних конструкцій, туди входять вивіски, сітілайти й решта реклами", – сказав заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм міста Руслан Редько.

За порушення вимог законодавства про розміщення реклами, передбачене накладення штрафу у розмірі п'ятикратної вартості розміщення реклами.