У Полтаві почали встановлювати новорічну ілюмінацію

13 жовтня 2021 0
У Полтаві почали встановлювати новорічну ілюмінацію. Наразі гірлянди та іграшки вже розвісили на вулиці Соборності та у Корпусному парку. До Новорічних свят святкову ілюмінацію вмикати не будуть.






У Полтаві почили встановлювати новорічну ілюмінацію. На деревах вже зʼявилися сніжинки та зірки. Всю ілюмінацію використовують торішню. Однак, полтавці вважають, що потрібні й нові прикраси.

"Я хотіла б щоб було трішки уніфіковано, наприклад не різноколірна гірлянда, а щось в теплих кольорах".

"Нова ялинка модна, але мені більше подобається більше натуральний вигляд".

"Хотілось би щось новеньке, але й так непогано".

"У нас тут достатньо ілюмінації і кожен рік немає нічого новенького. Але ви знаєте, якщо в душі немає новорічного свята, то яка б тут не була б ілюмінація, все буде не так".

"Красиву, гарну, щоб людям подобалося".

Однак, нова святкова ілюмінація цьогоріч може і не з’явитися. На сесії полтавської міської ради начальник комунального підприємства "Міськсвітло" презентував нові прикраси у вигляді янголів та ведмедиків. Однак депутати за це рішення не проголосували.

"Закуповувати нову ілюмінацію наразі недоречно. У нас гарна ялинка та прикраси, які купували у 2019-2020 році, але зараз в бюджеті коштів через кризу коронавірусу не вистачає, щоб ми могли собі це дозволити", – наголосив заступник голови комісії з питань ЖКГ Вадим Ямщиков.

Сучасна ілюмінація має виглядати стримано та в дотриманні одного стилю, говорить експертка.

"На зміну мультяшним героям краще використовувати природні прикраси. Дуже красиво виглядають янголи, зірочки, які будуть символізувати різдвяну зірку. Також це можуть бути сніжинки та різні інсталяції", – повідомила фахівчиня з освітлення Анжела Пружковська.

До Новорічних свят святкову ілюмінацію в місті вмикати не будуть, наразі її лише розвісять та перевірять.