Суд у справі різанини біля арки газетного ряду перенесли на березень 2021 року

24 грудня 2020 0
Суд у справі кривавої арки тягнеться з 2017 року. Останнє засідання та проголошення вироку мали б відбутися до кінця року. Але через коронавірус в обвинуваченого, засідання перенесли на березень 2021 року.


24 грудня в Октябрському райсуді мало б розпочатися останнє судове засідання у справі різанини біля арки газетного ряду. Сьогодні обвинувачені мали б висловити останнє слово. Однак один з обвинувачених, Євгеній Усенко, вкотре не зʼявився. Цього разу через коронавірус.

"Враховуючи те, що захисником була надана довідка, бачу дійсно доцільним перенести засідання на іншу дату судове засідання", – сказав прокурор Сергій Дяченко.

"Наступний суд відбудеться з урахуванням призначених справ. У нас вже призначенні засідання до 1 березня, навіть до 2 березня", – прокоментував суддя Анатолій Савченко.

Навесні 2017 року підприємець намагався забудувати міжбудинковий прохід на Соборності. Тоді на протест вийшли жителі будинку, місцеві активісти. Протистояння між приватними охоронцями та містянами переросло в криваву різанину. Тоді двоє полтавців отримали поранення. Обоє були присутні на суді.

"Хочу для них максимального покарання. Для мене вони діяли однаково, за попередньою змовою. Наразі вони намагаються все перевести на одного обвинуваченого, того ж самого Усенка, бо за це передбачене менше покарання", – розповів потерпілий Дмитро Юденко.

Адвокати хочуть іншого вироку для своїх клієнтів.

"Не знаємо який буде вирок, це залежить від суду. Але ми вважаємо, що з урахуванням показів, Прядку має бути виправдальний вирок. Оскільки ця особа нічого не вчиняла. А для Усенка точно буде покарання, але яке не знаю", – розказав адвокат обвинуваченого Максим Дашко.

Засідання з проголошенням останнього слова обвинуваченими є обовʼязковим, без нього оголосити вирок неможливо. Призначили його на друге березня 2021 року.

Олександпра Шилова, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення