Перебігають у невстановленому місці дорогу та проїжджають на червоне світло: полтавці нехтують ПДР

05 серпня 2021 0
Полтавці порушують правила дорожнього руху та проїжджають на заборонений сигнал світлофору. А пішоходи переходять дорогу за кілька метрів від регулювальника. За проїзд на червоне або жовте світло поліціянти штрафують порушників на суму 510 гривень.


Червоне світло – не перешкода. Полтавці порушують правила дорожнього руху та проїжджають на заборонений сигнал. Хоча для того, щоб уникнути цього у місті стоять дорожні знаки, а також встановлено 700 світлофорів.

Ви перетнули регульований пішохідний перехід на заборонний сигнал світлофору, а саме – червоний. Та їх два, знаєте? – запитав поліціянт Ігор Захаров.
Не знаємо, ми не з Полтави, відповів порушник.

При чому за перше півріччя року у Полтаві водії проїхали 1856 разів на червоне світло.

"Як за світлофором правильно їхати? Червоний – заборонний", сказав порушник.

"Зараз відносно нього складемо адміністративний матеріал. А саме – постанову за частиною другою, статі 122, санкції якої є штраф у розмірі 510 гривень. У разі, якщо він не сплатить протягом 15 днів, то сума штрафу подвоїться, буде 1020 гривень", – розповів поліціянт Дмитро Васильєв.

Водіям заборонено проїжджати також і на жовтий сигнал регулювальника. Порушують правила дорожнього руху і пішоходи. Переходять дорогу буквально за кілька метрів від регулювальника.

– Я не хочу надавати коментарі, просто чекаю на штраф, – сказав порушник.
– Ви знаєте, що не можна перебігати дорогу? – запитали ми.
– Так, я знаю, що порушив, згоден, чекаю на штраф, – відповів порушник.

Самі світлофори працюють завдяки ось таким пристроям. Вони перемикають сигнали на регулювальниках.

А в ось таких пристроях є спеціальні секції з відліком часу і голосовим супроводом для зручності пішоходів. Їх в Полтаві 49, але планують обштувати ще.

"Також були замінені пішохідні модулі. На іншій стороні вони теж з відліком часу. Все це поступово замінюється, в процесі. Один транспортний світлофор коштує від 10 до 12 тисяч гривень", – сказав директор КП "Міськсвітло" Юрій Міщенко.

А пішохідний коштує близько шести тисяч гривень. Світлофори встановлюють у місцях найбільшого потоку автівок.

"Світлофор потрібно використовувати там, де транспортні потоки з різних направлень до даного вузла не можуть впоратися із засобами пріоритету. Світлофори необхідні всюди, де є специфічні потоки", – сказав інженер-проєктувальник Віталій Терещук.

Роботу світлофорів комунальники перевіряють планово раз на місяць.