"Полтаватеплоенерго" перейшло на двоставковий тариф

13 січня 2022 0
Ольга Семенко
Вартість послуг "Полтаватеплоенерго" розраховується за двоставковим тарифом.

З 1 грудня 2021 року для споживачів "Полтаватеплоенерго" вартість наданих послуг розраховується за двоставковим тарифом. Про це повідомила пресслужба підприємства.

Двоставковий тариф дозволяє уникнути максимального фінансового навантаження на споживачів і оптимально збалансувати їх інтереси з постачальниками тепла. Він має ту ж структуру, що й одноставковий. Різниця в тому, що плата поділяється на дві частини: умовно-змінну та умовно-постійну. При цьому вартість безпосередньо 1 Гкал теплової енергії зменшується.

Умовно-змінна частина включає в себе витрати на паливо, електроенергію, необхідні для виробництва і транспортування теплової енергії. Споживач сплачує за фактично спожиту теплову енергію виключно впродовж опалювального періоду.

Умовно-постійна частина включає витрати на заробітну плату, відрахування податків у бюджет, воду на підживлення теплових мереж, ремонт, амортизаційні відрахування. Ця частина витрат пов’язана з необхідністю підтримки в робочому стані джерела теплової енергії і теплопостачальних установок (теплові мережі та котельні) та не залежить від кількості відпущеної теплової енергії. За ці витрати споживач сплачує щомісячно рівними частинами протягом року.

Діють наступні тарифи:

двоставкові тарифи на теплову енергію:

- умовно-змінна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії – 1332,52 грн/Гкал (з ПДВ);  

- умовно-постійна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії – 79472,03 грн/Гкал/год (з ПДВ);  

постачання гарячої води – 95,00 грн за 1 куб.м води (з ПДВ).