Аварійний колектор на вулиці Пилипа Орлика ремонтувати поки не будуть

11 лютого 2021 0
Згідно з договором на вулиці Пилипа Орлика мають відремонтувати аварійний колектор до кінця 2021 року. Проте наразі жодні роботи не проводяться через несприятливі погодні умови та відсутність дозволу від Державної архітектурно-будівельна інспекція.

У Полтаві поки що не будуть ремонтувати аварійний колектор на вулиці Пилипа Орлика. Все через те, що Державна архітектурно-будівельна інспекція не погодила реконструкцію обʼєкту через відсутність деяких необхідних документів. У "Полтававодоканал" повідомили, що всі необхідні документи надали.

"Якби не було додано якісь документи, то електронна система не могла б зареєструвати заяву на надання дозволу. Тому це не відповідає дійсності. Офіційної відмови ми ще не отримали", – розповів заступник начальника виробничо-технічного відділу Максим Антонович.

У Департаменті ДАБІ Полтавщини коментувати не стали. Проте на сайті інспекції є список всіх документів, яких не вистачає. Ділянку вулиці раніше вже перекривали та завезли нові комунікації.

"Дозвіл на проведення земляних робіт закінчився на початку січня цього року. За цей час "Полтававодоканал" роботи не проводив, тому що в них немає можливості і фінансування. Рух транспорту на ділянці був відкритий", – розповів заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм міста Руслан Редько. 

На ремонт цього колектору з обласного бюджету передбачено майже 22 мільйони гривень. Наразі вже спрямували шість мільйонів гривень.

На ділянці вулиці Пилипа Орлика комунікації зношені на девʼяносто відсотків. 

Побудували цей колектор ще в 1936 році, з того часу жодного разу капітальних ремонтних робіт не проводили.

Анастасія Абаніна, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення