Змінили запобіжний захід підозрюваному у підбурюванні до зґвалтування неповнолітньої на Полтавщині

18 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
Полтавський апеляційний суд змінив запобіжний захід 20-річному підозрюваному у підбурюванні до зґвалтування неповнолітньої. Її тіло 30 квітня виявили на узбіччі дороги.

Тримання під вартою призначив Полтавський апеляційний суд підозрюваному у підбурюванні до зґвалтування 16-річної жительки Козельщинської тергромади. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури. Нагадаємо, Комсомольський райсуд спочатку призначив хлопцеві запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 6:00.

Юнака підозрюють у ненаданні допомоги особі, яка перебувала в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть потерпілої,  втягненні неповнолітнього в злочинну діяльність та підбуренні до вчинення дій сексуального характеру (ч. 3 ст. 136, ч. 1 ст. 304, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Інший 15-річний підозрюваний перебуває під вартою із 7 травня. Йому інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 152 (зґвалтування, вчинене щодо неповнолітньої особи) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 30 квітня на узбіччі дороги місцеві жителі виявили тіло 16-річної дівчини. За попередньою інформацією слідства, напередодні ввечері потерпіла гостювала у будинку знайомого в компанії двох 15-річних юнаків, 17-річної дівчини та 20-річного молодика. Вони разом вживали спиртні напої. Одному із 15-річних хлопців,  жителю Козельщинської  тергромади,  вручили підозру у зґвалтуванні неповнолітньої

Також поліціянти  встановили особу, яка продала горілку неповнолітньому із компанії, в якій відпочивала померла 16-річна дівчина. Щодо 39-річної місцевої жінки склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 156 (Торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами з рук) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

фото: Полтавський апеляційний суд