У селищі Дублянщина немає жодного пільгового транспорту

06 серпня 2021 0
Сім років жителі селища Дублянщина без комунального транспорту. Виїхати з селища жителі можуть лише на одному автобусі, який їздить з селища Вакуленці, але пільгових місць на всіх не вистачає. А в приватних автобусах пільговиків беруть не завжди.


У селище Дублянщина майже сім років не їздить пільговий транспорт. Потрапити можна лише в один автобус, який курсує з селища Вакуленці. Але безоплатних місць на всіх не вистачає. Тому людям доводиться ходити пішки.

"У дітей є посвідчення на безплатний проїзд, а в нашому районі безплатного транспорту немає. Є тільки Вакулянцький, а в нього діти влізти не можуть, бо мало місць. Діти їздять в місто в гуртки, але чим доїхати немає", – розповіла місцева жителька Олександра Нікіфорова.

"Селище Дублянщина, є магазин ось і ось і це все, що є. Аптеки немає, а пенсіонери, яку отримаю маленьку пенсію потрібно їхати маршруткою в місто",– сказала місцева жителька Надія Вязовська.
"Зараз ми зібралися і ждемо, а що ми ждемо незрозуміло. З моря погоди", відповіла місцева жителька Ганна Кишинець.

"Нам трійка потрібна. ЇЇ вже п’ять років немає, хоча б до обіду ходила", – вважає місцева жителька.

 У селищі Дублянщина мешкає близько шести тисяч людей, з них понад 10 відсотків – пільговики. Місцеві збирали підписи та зверталися до міської ради, щоб розв'язати проблему, але чіткої відповіді людям так й не надали.
"Я чую тільки: "Ми вивчимо це питання, можливо ми вам допоможемо", але потім, коли я знову телефоную або прихожу на приймання, я знову отримую відповідь, що немає коштів, немає рухомого складу та немає водіїв. Але все ж таки маршрут цей існує", – повідомила в.о. голови ОСН "Дублянщина" Ольга Барсукова.

Наразі в місті 16 комунальних автобусів, тому можливості виїжджати на всі маршрути немає.
"Було ухвалене рішення направити пільгові автобуси на ті маршрути, де є більше потреба. Це туди, куди не ходить і не їздить приватний транспорт. На Дублянщині цього транспорту достатньо", – повідомив начальник транспортного відділу Артем Іванюк.

Водії ж приватних автобусів говорять, що людей пільгових категорій вони возять.
"Скільки людей показують посвідчення, стільки ми й беремо",відповів водій.

Якщо скористатися пільговим проїздом полтавці не можуть, вони мають право вимагати від міської ради відшкодування.

"Шляхом представлення заяви та підтвердження оплати проїзду. Будь то, квиток у маршрутці або інший вид транспорту, яким вони їхали", – розповів адвокат Юрій Криворучко.
Приватних маршруток в селище Дублянщина виїздить понад десять. Але на деяких з них є оголошення – без пільг.