У полтавському медзакладі виявили майже пів тонни фальсифікованого масла

20 січня 2021 0
Ольга Семенко
У полтавський обласний заклад з надання психіатричної допомоги поставили фальсифіковане масло.

З обласного закладу з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради вилучили фальсифіковане солодковершкове масло 73% жиру. Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Підробку виявили під час позапланової інспекції, яку провели після повідомлення регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби про невідповідність масла, виготовленого 7 грудня 2020 року, за тригліцеридним складом молочного жиру.

Постачальник ФОП Моргун Юрій Володимирович доставив у заклад 475 кг фальсифікованого масла, при цьому вчинив низку порушень:

- на упаковках не було встановленої законодавством обовʼязкової інформації про харчовий продукт в маркуванні на пакуваннях даного продукту (не вказано найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт (виробника); країну походження або місце походження; перелік інгредієнтів; кількісне зазначення інгредієнтів або категорій інгредієнтів; інформацію про речовини або продукти, що спричиняють алергічні реакції або непереносність; інформацію про поживну цінність);

- відсутня товарно-транспортна накладна та не надана підтверджуюча документація щодо здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що пройшли державну реєстрацію або отримали експлуатаційний дозвіл;

- постачальник ФОП Моргун Юрій Володимирович не зареєстрований в державному реєстрі потужностей операторів ринку харчових продуктів.

За результатами інспекції, головному лікарю медзакладу направили припис про вилучення масла з обігу та повернення його постачальнику, а постачальнику – про вилучення його з обігу та повернення виробнику.

Крім того, директору Департаменту охорони здоровʼя Полтавської ОДА та Головному управлінні Нацполіції Полтавщини повідомили про порушення законодавства постачальником.

фото: пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області