У Полтавській області викрили центр мінімізації платежів у бюджет з обігом у понад 180 млн грн

30 січня 2021 0
Тетяна Наказненко
Працівники ДФС на Полтавщині викрили центр, який надавав послуги з ухилення від сплати податків та виведення грошових коштів у тіньовий сектор підприємствам у кількох регіонах України.

У Полтавській області викрили та припинили діяльність центру мінімізації платежів в бюджет, який надавав послуги з ухилення від сплати податків та виведення грошових коштів у тіньовий сектор підприємствам реального сектору економіки Полтавської, Київської, Харківської та Дніпропетровської областей.

За інформацією пресцентру Державної фіскальної служби, під час досудового розслідування встановили групу осіб – жителів Полтавщини, які з використанням підконтрольних підприємств налагодили імпорт матеріалів (металопрокат, труби, трикотажні полотна тощо).

Аби сформувати незаконний податковий кредит з ПДВ, фактично використані для виготовлення товарів матеріали документально реалізовували в адресу таких підприємств. Отримані за це на рахунки кошти знімали готівкою через банківські установи та повертали замовникам, за виключенням 10% від перерахованих коштів, які слугували винагородою за протиправні послуги.

Таким чином, протягом 2018 – 2020 років проконвертували понад 180 млн грн, а зазначені підприємства ухилилися від сплати податків у сумі близько 30 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби.

Наразі тривають слідчі дії, вживають заходів щодо притягнення учасників протиправної діяльності до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Викрили діяльність центру працівники податкової міліції ГУ ДФС у Полтавській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

фото: Державна фіскальна служба