88 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 22 травня

22 травня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Запорізької області, військова та економічна допомога США Україні та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 22 травня.

У ніч проти 22 травня приблизно російські війська запустили ракети по цивільній інфраструктурі одного з сіл Вільнянського району Запорізької області. Внаслідок події є поранені, повідомили у Запорізькій ОВА.

21 травня ворожий вертоліт завдав ракетного удару по околицях населеного пункту, що знаходить на межі Сумської та Харківської областей.

Ворог здійснив авіаційні удари по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Врубівка та Бахмут Луганської області.

США виділить Україні військову та економічну підтримку на суму 40 мільярдів доларів.

Кабінет Міністрів призначив Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Ним став Олег Котенко.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили дев'ять атак ворога, знищили п'ять танків, чотири артилерійські системи, десять одиниць бойової броньованої техніки та два автомобілі противника. Підрозділи протиповітряної оборони уразили один БпЛА “Орлан-10”.

Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил збили дві крилаті ракети, а ударна авіація знищила 12 одиниць військової техніки ворога.

З початку війни в Україні загинули 232 дитини, понад 430 – поранені, повідомили в Офісі Генпрокурора.