У Полтаві продають квас, який цілий день стоїть під палаючим сонцем

28 травня 2021 0
У місті встановили точки продажу квасу з бочок. Аби напій був придатним до вживання, його температура повинна бути від 5 до 12 градусів, а квас на вигляд має бути однорідним та не занадто кислим на смак.


Під пекучим сонцем в різних районах міста почали продавати квас. Зберігається він в таких бочках.

Аби напій був придатний до вживання, його температура має бути від 5 до 12 градусів.

"Конкретної температури я Вам не скажу, а привезли його сьогодні о 8.10 ранку. Щодня привозять новий, як тільки закінчується відразу підвозять ще. Він в нас на сонці не стоїть", – розповіла продавчиня Каріна.

"У нас щодня привозять, накладні ось. Все в нас є. Ось, будь ласка, дивіться. Кожного дня накладна, кожного дня – квас", – сказала продавчиня.

"Звідки, я знаю, яка там температура, якщо він в середині, а квас привозять щодня зранку.",сказала продавчиня Віра Павлівна.

У нас є накладна, ось, – сказала продавчиня.
– А зберігається температура, поки він стоїть щодня на сонці? –
уточнили ми.
– Так, це – термобочка. Він постійно холодний, навіть, вечері він льодяний,
відповіла продавчиня.

Якісний квас має бути мутнуватим та однорідним, а на смак не занадто кислим.

"Термін придатності цього квасу згідно з пакуванням не більше ніж три доби, дата виробництва 28 травня, тобто цей продукт є свіжим. Визначити, яка температура ми не можемо, але якщо спробувати стаканчик, то відчуваємо, що він холодний. Тобто температурний режим теж не порушено", – розповіла директорка інституту бізнесу та сучасних технологій ПУЕТ Аліна Ткаченко.

Обробляти бочку в якій зберігався квас мають відразу, як тара стала порожньою.

"Перед кожним заповненням всі кеглі миються й вони проходять обробку. Це не просто так, що приїхали, їх наповнили й поїхали. Все це обробляється кожного дня", – розповіла спеціалістка компанії виробника Катерина.

Коштує квас від п’яти гривень, деякі полтавці купувати квас не наважуються.

"Це якось некорисно, мабуть, ось і все. З цим потрібно щось робити, бо це якийсь тіньовий бізнес", – вважає полтавець.
"Вони стоять в основному на сонці, й через це я не дуже довіряю. Тим паче жодних документів, звідки воно везеться невідомо", – сказала полтавка.

"Поки ще не купував, жодного разу. Зараз не лише квас, а й все інше для вживання не придатне", –
розповів полтавець.
"Раніше брала, а зараз ні. Бо квас трішки зіпсувався й страшно", – відповіла полтавка.

Якщо ж ви все-таки вирішили купити квас з такої бочки, то вжити його потрібно впродовж доби.