Яка вірогідність того, що Мамая знімуть з посади мера?

21 квітня 2022 0
Після нещодавніх обшуків у кабінеті міського голови Олександра Мамая та в приміщенні КО «Інститут розвитку міста» Дмитро Лунін натякнув на можливе введення в місті військової адміністрації.
Днями Полтаву сколихнули новини щодо масштабних обшуків у кабінетах та приміщеннях окремих високопосадовців. Попри те що СБУ не поширювало жодної інформації щодо причини обшуків є цілком реальні підстави вважати що це пов’язано із нецільовим використанням гуманітарної допомоги.

Тож вже на сьогоднішньому брифінгу Дмитро Лунін зазначив, що у випадку оголошення підозри міському голові він буде в терміновому порядку порушувати питання про запровадження у Полтаві військової адміністрації.  Проте остаточне рішення можливо буде прийняти лише після консультацій з центральною владою.

Окрім цього, користуючись нагодою, очільник ПОВА засудив пасивну позицію окремих депутатів міськради та закликав їх починати брати відповідальність за наслідки їхньої діяльності.
Нагадаємо, що тиждень тому, 15 квітня депутати Полтавської міськради та військові звернулися до Володимира Зеленського з проханням передати повноваження міського голови керівнику військової адміністрації. А вже наступного дня Дмитро Лунін на своїй сторінці у фейсбук виказав свої сумніви щодо доцільності такого кроку. Втім, він зазначив до Олександра Мамая є чимало питань та претензій, як із боку громадян, так і з боку органів влади. 

Зокрема, питання є і в обласної військової адміністрації. Проте, на його думку, подібні зміни варто провадити в умовах виборів, а не під час війни.

Нині у прес-службі СБУ відмовляються коментувати цю ситуацію, тож разом із вами слідкуватимемо за розвитком подій.