На Полтавщині незаконно виловили риби на близько півтора мільйона гривень

10 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
На Кременчуцькому водосховищі виявили порушення правил промислового вилову риби. За попередніми підрахунками, рибному господарству України завдали збитків на близько півтора мільйона гривень.

9 вересня водні поліціянти Кременчуцького райуправління з працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу виявили порушення правил промислового вилову водних живих біоресурсів на Кременчуцькому водосховищі в районі селища Градизьк Кременчуцького району.

Вилов здійснювали з промислового судна, яке належить одному з риболовецько-сільськогосподарських господарств Полтавщини, за допомогою риболовецьких сіток загальною довжиною близько 400 метрів. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції області.

На місці події виявили понад 200 кг риби. За попередніми підрахунками, рибному господарству України завдали збитків на суму близько півтора мільйона гривень.

За цим фактом слідчий поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Зайняття незаконним рибним промислом) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області