На вулиці Патріарха Мстислава місцеві лишають купи сміття попід будинками

01 жовтня 2021 0
У Полтаві на вулиці Патріарха Мстислава кілька тижнів тому розпочали ремонт газопроводу. Через це сміттєві контейнери перенесли далі вулицею. Місцеві жителі за звичкою продовжили викидати відходи туди, де раніше стояли контейнери.


Сміттєвий колапс на вулиці Патріарха Мстислава. На цьому місці раніше стояли сміттєві баки, але через ремонт газопроводу їх перенесли далі. Люди за звичкою продовжують зносити сміття з будинків й залишають його просто посеред вулиці. Багато з тутешніх – пенсіонери, люди кажуть, що ходити та викидати сміття в інше місце – далеко. 

"У нас тут стояли сміттєві баки три штуки, й де вони зараз. Ми ж тут живемо поруч, нам краще тут виносити. У нас тут були баки. Куди виносити, туди до п'ятиповерхівки, там кажуть також контейнерів немає", – розповіла місцева жителька. 

"Ми теж сволота, баки є, а ми можемо мимо баків викинути, але якби баки стояли, порядку було б більше. Просто поставити так, щоб було зручно і їм і нам. В п'ятиповерхівці немає баків, тут немає баків. Що лишається ? Ну де нам викидати? От того люди й кидають, стали викинули й все", – сказала місцева жителька Тетяна Коваленко.

Поруч у дворі багатоповерхівки також тимчасово вивезли контейнери для сміття, але жителі будинків все ще кидають відходи просто собі під ноги. 

"Я вийду зранку такий сморід стоїть. Я не знаю чому люди так чинять, хоча там поставили табличку й написали куди вивозити сміття, але все одно люди кидають і ніхто не прибирає", – сказав місцевий житель Абурабех Тхайхам.

Найближчі сміттєві баки на вулиці Європейській та перед перекриттям на вулиці Патріарха Мстислава. Працівники, які виконують тут роботи кажуть, що ділянка от-от стане доступною для проїзду сміттєвоза.

"Дорога відкрита, тут переміщається й техніка. Все що завгодно може їздити, той самий сміттєвоз приїхав завантажився й все. Просто знайшли причину, бо так простіше. Я думаю, що і комунальникам так зручніше – менше роботи, й людям також – викинули й все, ще й когось звинувачують", – сказав робітник  Олександра Дрьомін.

Востаннє сміття звідси вивозили близько двох тижнів тому, саме тоді й розпочали ремонт газопроводу.

"Там працювала спецтехніка по укладенню трубопроводу, наша спецтехніка не могла туди заїхати. Для цього контейнери були зібрані й перенесені. Люди повинні були визначено з порозумінням віднестися до даної проблеми", – розповів начальник відділу експлуатації КАТП-1628 Петро Бедах.

"До нашого відділу зверталися люди з проханням вивести сміття, але на сьогодні це не зроблено, тому що немає можливості під'їхати туди технікою. Були розміщені оголошення, що перепрошуємо за незручності й тимчасово ці майданчики не будуть працювати", – сказав начальник служби оперативного реагування служби 1580 Роман Широких.

 Такі купи сміття поруч з помешканнями це антисанітарія, яка може призвести до появи тарганів та пацюків, вважає експертка з ЖКГ.

"З точки зору чинного законодавства, організація яка надає й постачає комунальні послуги до даних житлових будинків, вона все здійснила правильно відповідно до процедури. Що стосується людей, які понакидали сміття, єдина констатація, яку я можу зробити,  це безвідповідальне ставлення до себе й до оточуючих", – повідомила експертка з ЖКГ Кристина Ненно.

 Завершити ремонт газопроводу на вулиці Патріарха Мстислава мають вже за кілька днів. Тоді й повернуть на звичне місце всі перенесені баки та вивезуть сміття.