На 17 000 грн оштрафували жінку, яка у нетверезому стані у Полтаві перебувала без посвідчення особи

05 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
Суд оштрафував на 17000 грн жінку, яка у нетверезому стані у Полтаві порушила карантинні обмеження.

17 000 грн штрафу отримала жінка, яка порушила карантин. Відповідну постанову ухвалив Київський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, обвинувачена – уродженка села Соколівка Полтавського району – у нетверезому стані 14 травня 2021 року близько 15:40, перебуваючи у Полтаві у провулку Шевченка, 1а, голосно кричала, виражалася нецензурною лайкою, чіплялася до громадян, вчинила бійку. Також вона була без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Таким чином жінка скоїла правопорушення, передбачені ст. 173 (дрібне хуліганство) та ст. 44-3 ч. 1 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У суді обвинувачена свою вину у скоєнні правопорушень не визнала. Пояснила, що хуліганських дій не вчиняла, шукала в той день свого кота, її без причини затримали працівники поліції, документів дійсно при собі не мала, бо документи "ніхто не носить", йдеться у тексті вироку.

Отже, жінку визнали винною у вчиненні діяння, передбаченого ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначили штраф на користь держави в сумі 119 грн.

Також вона має сплатити 454 грн судового збору.

Постанову можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.