У Полтаві суд призначив чоловікові адміністративний термін за домашнє насильство над дружиною

12 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
Протягом 2021 року полтавець чинив домашнє насильство над дружиною, яка є матір’ю п’ятьох дітей. Суд ухвалив рішення про тимчасову ізоляцію чоловіка від родини.

Протягом 2021 року 31-річний полтавець отримав від працівників сектору протидії домашньому насильству Полтавського райуправління поліції кілька заборонних приписів та протокол за домашнє насильство над дружиною, яка виховує п’ятьох дітей.

Чоловік систематично ображав жінку, принижуючи її гідність, та вимагав з'їхати з належної йому квартири разом з дітьми, віком від одного до 12 років. За психологічне та економічне насильство над родиною у 2021 році поліціянти винесли порушникові два приписи із тимчасовою забороною перебувати в місці проживання постраждалих та спілкуватися з ними. А також склали адміністративний протокол за домашнє насильство (ст. 173-2 Кодексу України про адмінправопорушення), який спрямували до суду.  


Октябрський районний суд Полтави, розглянувши адміністративний матеріал, визнав батька родини винним у вчиненні правопорушення. Врахувавши обставини задокументованих фактів, суд ухвалив рішення про його тимчасову ізоляцію від родини.  

За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції Полтавщини, фактичних викликів на домашні конфлікти, що надходили до поліції від дружини кривдника продовж 2021 року, було п’ять.  Однак, жінка у більшості випадків відмовлялася від правової допомоги правоохоронців, бажаючи розв'язати проблему мирно.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області