У Полтаві перед Новим Роком втричі зросте ціна на добову оренду квартир

07 грудня 2021 0
Напередодні Нового Року у Полтаві значно зросте добова оренда квартир. Тож аби винайняти гарне помешкання, треба викласти до трьох тисяч гривень за добу, а коли мова про будинок, то ціна сягає 10 тисяч гривень.




У Полтаві перед Новим Роком у понад три рази здорожчає добова оренда квартир.

Квартира, оренда якої наразі коштує 700 гривень за добу, під час новорічних святкувань буде коштувати від 2500 тисяч за добу.

Студент Ілля мешкає в гуртожитку, тож разом з друзями вирішили орендувати квартиру для святкування, однак поки що трапляються варіанти не по кишені.

"Ми промоніторили ціни на різних сайтах. І ціни нас неприємно здивували, тому що бувають деякі власники, які вимагають за таку собі квартиру великі кошти. Ну ось я бачив двокімнатну на Новий рік – три тисячі, вона з гарним ремонтом, а без ремонту – 2600", – розповів студент Ілля Водоп'янов.

Хлопець каже, що побажання до квартири: аби були нормальні умови та, щоб помешкання було неподалік від центру.

"Нас планує бути близько п'яти осіб, ще кілька вирішує. Саме цей критерій є дуже важливий для власника житла, бо якщо дві людини – без питань, якщо більше, то вже ставлять питання. Й кажуть, що тільки слов'янської зовнішності, а в мене є друзі не слов'янської зовнішності й що їм робити", – сказав студент Ілля.

Полтавська молодь святкуватиме Новий Рік по-різному, а послуга добової оренди квартир здебільшого має попит серед студентів.

"Взагалі ми пробували знайти добову квартиру, але ціна дуже зросла. Торік ми знімали, то ціна була приблизно півтори тисячі", – сказала полтавка Надія Калашник.

"Ми плануємо Новий рік зустрічати разом вдома, але друзі розповідали, що якщо орендувати житло компанією, то це не дорого", – розповіла полтавка Катерина Савеля.

"Новий рік напевно вдома з батьками. Нещодавно святкували день народження знайомого, то орендувати житло наразі дуже дорого", – сказала полтавка Ірина Потерайло.

"Наскільки я знаю, то оренда житла на новорічні свята дорожча. Тому найбюджетніше, це дома зустрічати", – сказала студентка Юліана Нос.

Ціна на добову оренду квартир зростає, бо святкування частіше за все відбуваються з алкоголем та у великій компанії. Тому власники помешкань підіймаючи ціну, страхують своє майно.

"Просять зараз ціну за 2-3 кімнатну квартиру для компанії, де буде відпочивати від 5-до 7 осіб в середньому дві з половиною-три тисячі гривень, але сюди вони включають з 31 грудня по 2 число. Це будуть гарні умови, квартира буде повністю обладнана, з усіма умовами, з технікою", – розповіла рієлтор Алла Писарчук.

"Це сезонне коливання цін, ну й відповідно залежно від того де розташована квартира, який рівень ремонту й так далі, ціни можуть сягати високого рівня. Але слід пам'ятати, що після свят, ціни знизяться", – повідомила кандидат економічних наук ПУЕТ Світлана Прасолова.

У полтавських ресторанах та кафе вже також почалися передноворічні замовлення.

"Ми не працюємо в новорічну ніч, 31 грудня працюємо до 18-ї, але у нас уже є передноворічні замовлення, міні корпоративи", – сказав працівник закладу Владислав.

"Звичайно я думаю, буде багато людей. Й судячи з попередніх двох років, то у нас перед Новим роком було дуже багато людей", – розповіла працівниця закладу Валерія Клименко.

Рієлтори радять страхувати себе, та не відправляти передплату за орендовану квартиру. Треба зустрітися з власником, підписати договір, або розписку. Якщо людина шукає квартиру через агенцію нерухомості, зазвичай треба сплатити 50 відсотків від вартості орендованого помешкання, але в новорічну ніч для клієнтів будуть діяти знижки.