Власниця будинку на вулиці Раїси Кириченка може опинитися під завалами

13 серпня 2021 0
На вулиці Раїси Кириченко будинок, якому понад сто років ледь тримається купи. Власниця на пенсії та має інвалідність. Бідкається, що не в змозі самостійно полагодити будинок. У міській раді кажуть, що зарадити не можуть.


На вулиці Раїси Кириченка у центрі Полтави будинок розсипається від старості. Стіни ледь тримаються, вікна перекосило, через щілини в стінах легко розгледіти кімнату, а дах може обвалитися. Власниця будинку пенсіонерка з інвалідністю, бідкається та оббиває пороги чиновників у пошуках допомоги.

"Коли розвалилось, я вдома була. Почула спочатку шум. Вийшла, подивилась. Нічого, ніби нормально, а потім дивлюсь на стінку, а вона як лавина пішла. Це дуже страшно.

Йде газова труба. Як розвалитися стіна – невідомо, які наслідки будуть не тільки в мене, а у дворі",
– розповіла власниця будинку Валентина Кириченко.

У міській раді кажуть, що є вірогідність відремонтувати будинок, якщо він на балансі комунального підприємства.

"Якщо будівля на балансі ЖЕО № 2, то різниці немає, чи то приватний будинок, чи багатоповерхівка. Просто в нас заведено ремонтувати територію, яка належить багатоповерховим будинкам", – сказав заступник голови депутатської комісії з питань містобудування Вадим Ямщиков.

Зазвичай в таких випадках ремонт лягає на плечі власників, говорить юрист.

"У випадку, якщо мова йде про приватний сектор, то ситуацій, коли такі будинки були на балансах ЖЕО або зараз перебували б на балансі міста, мені не зустрічалися. На жаль, всі питання щодо ремонту, відновлення і таке інше – це все питання власника або особи, яка там проживає", – сказав Юрій Брикайло адвокат.

Міська влада розгляне звернення щодо будинку протягом місяця та направить на місце комісію. У випадку, якщо будівлю визнають непридатною для життя, жінка взагалі може залишитися без житла.