Жителі будинку на вулиці Шведській невдоволені капітальним ремонтом, який проводить УЖКГ

23 серпня 2021 0
Мешканці будинку на Шведській невдоволені капітальним ремонтом, який проводять у них у дворі. Робити там виконують за замовлення управління ЖКГ. Найбільше місцеві нарікають на стояку, на місці якої раніше росли дерева.




У дворі багатоповерхівки на вулиці Шведській, 20, місцеві жителі невдоволені ремонтом, який почали проводити на території. Нарікають на стоянку, що будують під вікнами, бо раніше тут росли дерева, а зараз зелені насадження під шаром бетону.

"Має бути щит з інформацією, хто будує, що тут буде, цього нічого немає. Мінімальний відступ від стіни, хоч і 10 паркомісць – це 10 метрів. Будь-яка нештатна ситуація, типу пожежі, люди будуть заблоковані у будинку. Погодження жителі на це не давали", – розповів мешканець будинку Володимир Ковальов.

"Бачите, під'їхала машина, цей проїзд до під'їзду повинен бути ширшим. Чи тут пройде людина? Здорова людина пройде боком, якщо буде людина з коляскою чи вона тут пройде", – сказав місцевий житель Андрій Лемешко.

У Володимира та Євгенії Ковальових двоє малих дітей, дівчинка з інвалідністю. Мати малечі каже, що благоустрій у дворі стає незручним.

"Я взагалі проти цієї стоянки, всі машини будуть включати мотори, це всі будуть ревіти. Це будуть спрацьовувати сигналізації, моя дитина буде кидатися вночі й вдень, я не хочу цього. Я хочу, щоб тут був газон, або дитячий майданчик", – розповіла місцева жителька Євгенія Ковальова.

Виявилося, що тут проводять капітальний ремонт міждворового проїзду, на замовлення управління житлово-комунального господарства.

"Згідно з цим проєктом з'явилося кілька кишень для паркування машин. Водночас коли у нас машинами переповнене місто й машини заганяють на дитячі майданчики, тому відповідно до проєкту там передбачене паркування машин у спеціальних кишенях. Це ж не стоянка для заробляння грошей, це будується для жителів цього ж будинку, щоб вони могли там ставити свої машини не на тротуарі, а у спеціальній кишені", – повідомив перший заступник міського голови з питань ЖКГ Валерій Пархоменко.

В управлінні ЖКГ повідомили, що завершити роботу мають до кінця року. Місцеві кажуть, що своєю чергою готують звернення, аби змінити проєкт капремонту.