185 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 27 серпня

27 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Обстріли Дніпропетровщини, ракетні удари по Харкову та втрати окупантів: головне станом на ранок 27 серпня.

 

У ніч з 26 на 27 серпня російська армія сім разів ударила по Дніпропетровській області,  а саме по Нікопольському та по Криворізькому районах. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової  адміністрації.

У Нікопольському районі під вогонь потрапили три громади. Минулося без загиблих та постраждалих.  У Нікополь прилетіли сім снарядів з важкої артилерії. У місті понівечені  з десяток приватних будинків, навчальний центр та лінії електропередач. Без світла залишилося майже 5 000 родин.

На Марганецьку та Червоногригорівську громади ворог скерував понад 20 снарядів з "Градів" та важкої артилерії. Наявні пошкодження  житла.

По Криворізькому району росіяни стріляли з "Ураганів" та ствольної артилерії. Поцілили по дачному масиву та енергетичному підприємству у Зеленодольській громаді. Є руйнування.

Вночі 27 серпня близько 4:00 ворог завдав удару по Запоріжжю та Запорізькому району. Про це повідомив голова Запорізької ОВА.

Окупанти атакували об’єкти інфраструктури в Шевченківському районі Запоріжжя та поблизу обласного центру. Загалом зафіксували 16 влучань.

Цієї ночі росіяни завдали ракетного удару по центру Харкова. Про це повідомив голова Харківської ОВА.

Близько 2:00 дві ракети вдарили в дорогу в Київському та Основ'янському районах. Пошкодження отримали навколишні будинки. В Основ'янському районі один з осколків влучив у вікно квартири, 61-річна жінка отримала поранення.

Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли Чугуївського, Богодухівського, Ізюмського та Харківського районів області. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, цивільні промислові об'єкти, сталися пожежі.

В Харківському районі один з російських снарядів влучив у трактор в полі. Загинув 71-річний чоловік. В Ізюмському районі через обстріли загорівся склад з насінням соняшника. Близько 500 тонн соняшника вдалося врятувати.

На лінії зіткнення ворог продовжує обстріли українських позицій зі ствольної та реактивної артилерії. Російські окупанти намагалися йти в наступ в напрямку Дементіївки, але під вогнем наших захисників відступили з втратами.

Більше ніж 1110 дітей постраждали в Україні внаслідок війни. Станом на ранок 27 серпня офіційне число дітей-жертв – 377; поранених - понад 733.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 27 серпня: