Загадковий металевий моноліт з'явився й у Полтаві, встановили його на Макухівському сміттєзвалищі

11 грудня 2020 0
У різних куточках планети з'являються загадкові арт об'єкти – металеві моноліти. Черга дійшла й до Полтави. Вагою моноліт близько 50 кілограмів, висотою три з половиною метри. Встановив його полтавець, аби привернути увагу до Макухівскього сміттєзвалища.


Загадковий моноліт на Макухівському сміттєзвалищі не вигадка і не фейк. Встановив його полтавець Денис Чернявський разом зі своїми друзями та дружиною. Вагою моноліт близько 50 кілограмів, а висотою три з половиною метри.Тож аби транспортувати конструкцію винаймали вантажне таксі. На довгий термін залишити там не його не ризикнули, адже моноліт просто засипле сміттям.

"Я став думати, як можна зробити так, аби цей жарт мав якусь соціальну вагу. Я пам'ятаю, як з білої Альтанки було видно дим, який валить зі сміттєзвалища, подивилися із моєю дружиною Ілоною, наскільки сміттєзвалище велике, які там гори сміття. І я подумав, а поставимо там", – сказав полтавець Денис Чернявський.

Ідею Денис запозичив у автора першого моноліту, який родом зі Сполучених Штатів. Саме там спочатку і з'явилася загадкова конструкція. Хлопець написав автору, і попросив дозвіл на встановлення у Полтаві й отримав згоду.

"Я побачив американський, румунський. І подумав, о клас, от би в Україні теж такий з'явився. Але він же сам не з'явиться, я вже зрозумів, що його ніякі інопланетяни не принесуть. І для того, щоб з'явився треба його зробити. Я власне зараз живу в Києві, але вирішив це зробити у Полтаві, бо в столиці це банально, там і так все відбувається", – додав Денис.

Виготовляли моноліт у Полтаві. Щодо подальшої долі конструкції чоловік каже так.

"Якби за кілька днів знайшовся хтось із міської ради. Якби його дозволили поставити в районі Білої Альтанки, або в центрі міста, то я б краще його залишив так. Якщо його обклеять наліпками й обмалюють діти, то буде круто", – розповів полтавець Денис Чернявський.

Подібні моноліти вже встановлювали у різних частинах світу: Америці, Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах. Інформація про те, що моноліт встановили й в Україні, а зокрема в Полтаві вже з'явилася на сторінці Вікіпедії.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення