У полтавських школах сніданки для дітей стали платні

25 січня 2021 0
20 гривень за шкільний сніданок мають відтепер сплатити батьки учнів початкових класів та пільгових категорій. Заплановано, що гроші батькам будуть компенсувати на карткові рахунки. Однак, коли саме це буде відбуватися – в міській раді не говорять.

У Полтаві школярі з 1 по 4 клас та учні пільгових категорій старших класів більше не їдять безкоштовно. Харчування у школі коштує майже 20 гривень.

Зазвичай сніданок це – гарнір, мʼясо або риба, до 50 грамів овочів, хліб чай або узвар.

"Також для діток, якщо ми вкладаємося в суму харчування, обовʼязково даємо й фрукти. Яблучко, банан, апельсин", – розповіла завідувачка виробництва їдальні ЗОШ № 29 Віра Лещенко.

У загальноосвітній школі №29 снідають пів тисячі дітей.

"Всі вони охоплені на сьогодні гарячим харчуванням. В школі 27 дітей пільгових категорій, за бюджетні кошти в нас харчуються приблизно 544 учні. Таке вже було кілька років тому, ми вже маємо певний досвід в цьому, гадаємо все буде добре і цього разу", – розповів директор загальноосвітньої школи №29 Микола Орловський.

На своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Олександр Мамай написав наступне: Скрін начитати "Кошти на харчування дітей будуть перераховані батькам на карткові рахунки відповідно до кількості відвіданих днів учнем школи за місяць".

Однак, протягом дня в міській раді кореспондентам причини таких нововведень не прокоментували.

"Поки що, не коментують. Як буде далі не знаю. Чекаю відповіді", – сказала головний спеціаліст пресслужби міської ради Анна Маковська. 

Аби батькам почали відшкодовувати кошти, за це мають проголосувати депутати на сесії міської ради.

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз, Полтавське Телебачення PTV