У Полтаві провели тури Чемпіонату України з баскетболу

12 лютого 2024 0
Яніна Климань
Юні полтавські баскетболістки пройшли тури для Чемпіонату України.

У категорії 2010 року народження Полтавські команди "Леді БАРС UGTC" та СДЮСШОР №2 здобули перемоги над Харківською командою "Push team". Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Саме у цьому турі відзначилась Олена Матвійчук (Леді БАРС UGTC) набравши за гру рекордну кількість очок - 48 (тим самим ставши лідеркою за рекордом у Чемпіонаті України 2024).

У категорії 2011 р.н. - зіграно два тури.

Змагались команди:

- ІФОДЮСШ (Івано-Франківськ);

- ДЮСШ (Миргород);

- ЗБІРНА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ БК ХАІ;

- ДЮСШ - Переяслав;

- ЛЕДІ БАРС UGTC (Полтава);

- СДЮСШОР №2 (Полтава).

Полтавські команди у турнірній таблиці загальної групи 2011 року йдуть на 2-му та 4-му місцях - це дає можливість пройти до наступного раунду Чемпіонату України.

Дві баскетболістки з Полтави потрапили у топ 10. А саме:

- Дарина Куць (СДЮСШОР №2) - встановила рекорд за сумою набраних очків у грі з ДЮСШ-Переяслав, набравши 29 очок, що дало їй змогу увійти у 5-ку найрезультативніших гравців. Також Дарина - бере вершину рейтингу за кількістю результативних передач за гру в середньому - 3.8 передачі. 

- Мілана Балкова (ЛЕДІ БАРС UGTC) - увійшла у 5-ку найрезультативніших гравців. У середньому вона набирає 13 очок за гру. Найкращий результат у Мілани - 26 очок за гру.

Також гравчиня з команди ДЮСШ (Миргород) - Уляна Короговна - стала другою за підбираннями після п'яти ігор Чемпіонату.

У наступному турі Чемпіонату України з баскетболу серед юнаків 2012 року народження зіграють команди КЗ "Олімпійські надії", ДСЮШ №2 (Харків), КДЮСШ №1 (Суми), ДЮСШ №12 (Запоріжжя). Команди зіграють кожен з кожним по грі.