У Полтаві незаконно будують магазин

21 лютого 2022 0
У мікрорайоні Мотель незаконно будують магазин. Власники почали облаштовувати кілька тижнів тому нове приміщення, однак дозвіл на це вони не мають. Якщо підприємиць не отримає документи, то йому доведеться сплатити штраф у розмірі майже 60 тисяч гривень.





У Полтаві в мікрорайоні Мотель будують незаконну прибудову до магазину. Раніше на цьому місці розташовувався інший заклад та літній майданчик. Наразі власник приміщення змінився, й разом з тим, тимчасова споруда перетворюється у капітальну прибудову.

"Навіть маючи в оренду цю ділянку, одноосібно приймати рішення з приводу розміщення нового будівництва. Хоч це капітальна споруда, хоч це мала архітектурна форма. Власник вже написав дозвіл на розміщення там споруди, але це має бути навпаки. Спочатку отримати дозвіл", – наголосила голова депутської комісії з питань містобудування Юлія Городчаніна.

Орендарі приміщення стверджують, що вони відношення до цієї прибудови не мають.

"Ми не здійснюємо там жодного будівництва. Ми заїхали у приміщення, магазин працює, а те що відбувається по сусідству ми жодного відношення не маємо. Так, ми взяли приміщення в оренду, так ми працюємо, але нічого не будуємо", – повідомив менеджер магазину Артем Куприн.

Облаштовують приміщення тут кілька тижнів. Працівники говорять, що на цьому місці буде ще один магазин.

– Звичайний магазин буде, – сказав робітник.
– Тобто ще один, прибудова? – уточнили ми.
– Так, – відповів робітник.

Звернень стосовно цієї прибудови до інспекції з контролю за благоустроєм міста поки не надходили, але об'єкт планують перевірити.

"Якщо там капітальна прибудова, то це стосується архітектурно-будівельної інспекції, але ми теж це перевіримо. До нас звернень не було, але ми відправимо інспектора та перевіримо", – зазначив заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм міста Руслан Редько.

Якщо власник будівництва не отримає дозвіл на розміщення магазина у цьому місці, то за самовільне будівництво йому доведеться сплатити штраф у розмірі майже 60 тисяч гривень.