Зламав палець та вдарив ногою: засудили чоловіка, який побив двох полтавок

12 січня 2022 0
Олена Кулага
Суд до ув'язнення засудив чоловіка, який побив двох полтавок, через гавкіт собаки.

Рік обмеження волі отримав чоловік, який в ході конфлікту побив двох полтавок. Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 11 липня 2021 року близько 19:40 між обвинуваченим та двома полтавками виник словесний конфлікт, біля будинку де ті мешкали. 

Під час сварки, чоловік вдарив одну з жінок кулаком у голову. У цей час, матір потерпілої, намагаючись захистити дочку, спробувала відтягнути від неї нападника. У відповідь чоловік ногою вдарив її в грудну клітину, після чого та впала. Далі утримуючи жінку, він вдарив її ще близько чотирьох разів в область голови та тулубу. 

Побачивши це, матір жінки, яку били, повторно спробувала її захистити. В результаті чого, отримала перелом фаланги зі зміщенням пальця. 

Обвинувачений в суді свою вину визнав частково. Чоловік пояснив, що того дня він з дружиною та дворічною донькою проходив повз будинок. В цей час з-за воріт голосно загавкав собака і злякав дитину. Після чого, чоловік вдарив рукою по воротах та відразу почув лайку двох жінок, які проживали в цьому домоволодінні.

Під час словесної перепалки одна з жінок першою вдарила підозрюваного в око, після чого всі його дії були спрямовані на самооборону. На думку чоловіка, ногою він нікого не бив, а одна з жінок могла перечепитися і впасти на землю сама.

Керуючись доказами, у тому числі висновками медичних експертиз та показаннями свідків, дії чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому призначили рік позбавлення волі. Крім того, з чоловіка мають стягнути на користь потерпілих в рахунок відшкодування моральної шкоди 12 тис. грн.

фото: ukrinform.ua