Опалювальний сезон з холодними батареями: полтавці нарікають, що у будинках немає тепла

02 листопада 2021 0
Жителі вулиці Сільськогосподарської скаржиться, що у їхньому будинку майже немає тепла та гарячої води. Люди нарікають на те, що "Полтаватеплоенерго" почало вмикати опалення лише кілька годин на добу.





У Полтаві на вулиці Сільськогосподарській у квартирах багатоповерхівки батареї ледь теплі, а вночі людям взагалі вимикають опалення. Через це жителі змушені постійно користуватися обігрівачами.

"Вночі вимикають опалення, а вдень слабке, а я весь час дома, бо зараз такий період", – сказала полтавка Ганна Земляна.

Також в будинку гаряча вода з'являється тільки на кілька годин на добу.

"Немає теплої води, ось зараз трішки є, але потрібно дуже довго спускати. Десь з шостої години до восьми, поки люди зберуться на роботу й вмиваються, вода тепла є. А потім води немає", – додала полтавка Ганна Земляна.

В соціальних мережах полтавці стверджують, що опалення у їхніх квартирах теж вмикається погодинно. Однак, в котельнях лише регулюють подачу тепла в залежності від погодних умов, запевняють у підприємстві "Полатаватеплоенерго".

"Регулювання обсягів теплової енергії відбувається внаслідок зміни температури теплоносія. Це регулювання відбувається безпосередньо на котельнях. Коли середньодобова температура доволі висока, кількість теплової енергії, яка надходить до житлових будинків зменшується", – повідомив речник КП "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.

При отриманні платіжок температурні коливання будуть враховуватися. Підвищення тепла на один градус збільшує вартість послуги на 5 відсотків.

"Сама теплопостачальна компанія "Полтаватеплоенерго" не має право обмежувати постачання цих послуг. Якщо є питання з теплопостачанням тепла люди повинні звернутися до компанії, яка надає ці послуги, щоб з’ясувати чи не проводяться там роботи. Якщо такі роботи не проводяться, тоді потрібно шукати проблему у власному будинку", – наголосив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Зміна подачі тепла в оселі полтавців може тривати до того часу, поки середньодобова температура не знизиться до нуля градусів.