На Браїлках встановили МАФ майже на пішохідному переході

29 червня 2021 0
На вулиці Гожулівській за чотири метри від пішохідного переходу встановили нову точку з продажу кави. Але в будівельних нормах прописано, що це заборонено. Патрульна поліції дозволи на розміщення не надавала.





У мікрорайоні Браїлки майже на пішохідному переході з'явився новий кіоск. Він стоїть за кілька метрів від дороги.

"Він перешкоджає нормальній оглядовості транспортних засобів, які під'їжджають до пішохідного переходу", – розповів Максим, водій.

"Я думаю що в русі заважають і створюють аварійні ситуації для пішоходів", – додав водій Володимир.

"Я не знаю навіщо вони його поставили, воно ж без дозволу і це видно", – розповіла перехожа Ольга Данилівна.

"Якщо розібратися, то не дуже й заважає", – каже водій Олександр Петров.

Розташування таких малих архітектурних форм, кіосків або інших споруд поблизу пішохідних переходів заборонено.
Про це зазначається в Державних будівельних нормах, тому власник мав отримати дозвіл на встановлення у патрульної поліції.

"Цей об’єкт не погоджували з органами патрульної поліції. Коли я сьогодні поставила питання нашим інспекторам, то вони сказали, що ніхто звертався, щоб затвердити розташування такого об’єкту на території перехрестя. Наші інспектори вже шукають власника об’єкту для того, щоб винести на нього адміністративну постанову", – прокоментувала Наталія Костильова, речниця патрульної поліції Полтавщини.

Дозволи на розміщення тимчасових споруд надають у міській раді. Але там кажуть, що отримувати погодження від поліціянтів підприємцям не обов’язково, бо цей кіоск не має фундаменту.

"Це точка, яку можна взяти й переставити в інше місце. Це не стаціонарна точка, тому погодження патрульної поліції тут не треба. Тим паче я спілкувався із підприємцями, якщо будуть скарги, то вони візьмуть і переставлять цю торгову точку, якщо вона комусь буде заважати", – зазначив Євген Дикань, член комісії з питань розміщення тимчасових споруд.

У Державних будівельних нормах зазначено, в межах 10 метрів від пішохідного переходу не можна встановлювати будь-які споруди висотою більше ніж пів метра. Всього міська рада надала 41 дозвіл на розміщення ось таких МАФів.