У Щербанівській сільській раді зі скандалом змінюють членів виконкому

17 червня 2021 0
У Щербанівській сільраді змінюють членів виконкому. Бо у складі виконкому більшість – люди з однієї партії. Депутати вважають, що ці люди ухвалюють вигідні для себе рішення.


 З криками та сутичками у Щербанівській територіальній громаді розпускали виконком. Депутати вважають, що голова сільради поставив на посади "своїх" людей. І тепер вони ухвалюють вигідні для себе рішення. Наприклад, стосовно земельних питань.

"На початку травня до нас почали звертатися мешканці Щербанівської ТГ, до різних депутатів: Пасічко, Вертелецького. Стосовно неправильного оподаткування земельних ділянок на 2021 рік. Ми негайно розпочали депутатське розслідування, також звернулися за допомогою до адвоката", – розповіла депутатка Щербанівської сільської ради Анна Різник.

Проте у голови сільради на це своя відповідь:

"Ви коли почнете працювати? Після мене, боюсь, що ви загоните сільську раду в глухий, глибокий "депресняк", – сказав голова Щербанівської сільської ради Ігор Процик.

У складі виконкому більшість – люди з однієї партії.

"До сільської ради зайшло дуже багато нових депутатів, які до цього не мали досвіду роботи в органах місцевого самоврядування.

Із 15 членів виконкому абсолютна більшість або представники, або прихильники однієї політичної партії, тієї партії, яку представляє сільський голова", – прокоментував депутат Щербанівської сільської ради Володимир Пасічко.

 У виконком обирали людей не за партійністю. А тих, кого знають мешканці села, говорить голова Щербанівської сільради.

"Три партії немає. Ви самі знаєте чого немає, просто не було пропозиції.

На той час, коли формувався виконком, йшли шляхом рівного представництва від сіл, не від партій",
– сказав голова Щербанівської сільської ради Ігор Процик.

Хоча новий склад виконкому, за проєктом ініціативної групи, повинен пропорційно представляти політичні сили, які на сьогодні є у складі Щербанівської сільської ради. Ще десять днів тому депутати подали проєкт рішення щодо розпуску виконкому.

"Ми подали проєкт рішення за 10 днів, як того вимагає закон, але в порядок денний вони не були внесені, тобто ми виконали норму закону, а сільська рада не виконала.

Закон у нас один для всіх, тому ми винесли ці питання на сесію сьогодні й хочемо ознайомити всіх депутатів, кожен голос може вирішувати, чи погоджуються вони, чи ні, бо багато дуже скарг стосовно роботи виконавчого комітету"
, – пояснила депутатка Щербанівської сільської ради Оксана Гурцева.

Відставлений виконком продовжить виконувати обов’язки до обрання нового. Початок обговорення нового складу почнеться у вівторок.