Пляжі Полтави засмічені пустими пляшками та недопалками

22 липня 2021 0
На пляжах Полтави не прибирають. Вдень люди відпочивають між недопалками та пустими пляшками. Туалети працюють без дверей та повністю у смітті.






Пусті пляшки, фантики та папірці. На пляжах міста купа сміття. Навіть в піску можна знайти недопалки. Полтавці скаржаться, що перед відпочинком їм доводиться самостійно прибирати територію.

"Довелося нам в суботу, коли приїхали й обирали місце в затінку, прибирати купу сміття та облаштовувати місце", – розповів полтавець Сергій Момот.

"Хотілося б, щоб смітників більше стояло", – зазначила полтавка Марина.

"Пісок тут був непридатний взагалі, він же тут не переораний. Сміття ви ж бачите? Немає ніде для сміття ні баків, нічого", – розказала полтавка Марина Іванко.

"Немає ж людини, яка б за пляжем слідкувала? Немає. Тому все залежить від людей. Хто за собою прибиратиме, то добре", – сказала полтавка Ольга Андріївна.

На пляжах мають бути сміттєві баки, однак тут їх немає. Люди вже самостійно замість них облаштовують стихійні сміттєзвалища.

Для вивозу сміття з пляжу підприємці мають укладати договір з КАТП-1628.

"Самі території ми не прибираємо. Тільки вивозимо сміття згідно з договорами. На сезон, на місяць, на два. У договорі визначається термін та кількість вивезення", – начальник відділу експлуатації КАТП-1628 Петро Бедах.

Туалети на пляжах також не прибирають. Два з них взагалі працюють без дверей. А довкола вбиралень лежить туалетний папір. Територію пляжу мають облаштовувати самі підприємці. Вони мають встановити медичний пункт або мати аптечки, зробити душ та фонтани з водою. Однак на пляжі цього немає.

се це є, але воно закрите, бо ми сьогодні не працюємо, ви ж бачите. У нас тут стоїть дві урни, щодня вивозять", – зазначила працівниця на пляжі

Чистоту та дотримання норм підприємцями на пляжах контролює інспекція з контролю за благоустроєм.

"Повинен бути питний фонтан, щоб люди могли попити води. А також на певній відстані мають розташовуватися урни. Повинні бути знищені всі бур’яни, пісок має бути перевернутим рівномірно" – сказав заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Востаннє благоустрій пляжів інспекція перевіряла минулого тижня. Підприємцям, які порушили умови виписали лише один припис.