Оштрафували водія за скоєння ДТП з потерпілими на Полтавщині

16 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
Узимку на Полтавщині легковик з’їхав у кювет і перекинувся. В салоні автомобіля перебували шестеро осіб, один з них зазнав поранень. За скоєння ДТП, водія транспортного засобу оштрафували.

3 400 грн штрафу без позбавлення права керування транспортними засобами призначив Кременчуцький районний суд водієві, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 16 лютого 2020 року близько 6:00 на вулиці Леоновій у селі Омельник Кременчуцького району водій автомобіля ЗАЗ 1140, повертаючи ліворуч, не врахував дорожньої обстановки, допустив виїзд легковика за межі проїзної частини у кювет та перекинувся.

Разом з водієм в салоні автомобіля перебували п`ятеро осіб.


В результаті аварії, пасажир легковика, згідно з висновком судово-медичної експертизи, отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Обвинувачений (водій ЗАЗ 1140) у судовому засіданні вину у скоєнні кримінального правопорушення визнав повністю.

У результаті, суд визнав чоловіка винним  у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 (порушення правила безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Крім штрафу, водій має сплатити на користь комунального некомерційного медичного підприємства "Лікарня інтенсивного лікування "Кременчуцька" 28 221 грн відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого. Також з нього мають стягнути на користь останнього 20 000 грн моральної шкоди.

З ПАТ "Страхова група "ТАС" на користь потерпілого мають стягнути матеріальну шкоду в розмірі 11 623 грн.

Вирок можна оскаржити в Полтавському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його проголошення.