Напередодні 1 вересня ціна на квіти зросла: у скільки обійдеться букет

30 серпня 2021 0
На квіткових ринках вже от-от почнеться ажіотаж перед 1 вересня. Користуються популярністю троянди, еустоми та хризантеми. Вартість однієї квітки до 50 гривень. Є школи, які відмовляються від букетів заради благодійності.




Продавці на квіткових ринках вже готуються до 1 вересня й починають збирати букети. Напередодні свята ціни на квіти виросли на 15 відсотків. Користуються популярністю троянди, еустоми та хризантеми. Ціна за квітку до 50 гривень.

"Найбільше купують троянди, еустоми. Інші квіти вже менше користуються популярністю. У цьому році люди намагаються більше економити. Середня ціна букету на яку вони розраховують це десь 100-150 гривень. Композиції за 300-350 такі квіти вже набагато рідше купують", – розповіла флористка Марина Тріфонова.

 "От такий букет еустом буде коштувати близько 150 гривень"

Дорослі звикли, аби діти в День знань несли вчителям букети. Але кажуть, ціни "кусаються".

"Звичайно, що будемо купувати. У мене донька закінчила школу, університет, то кожного разу купували. В яку ціну? До ста гривень. По сезону: троянди ні, гладіолуси, зараз же сезон гладіолусів, астри", – розповіла бабуся школяра Любов Романенко.

"Я хочу сам обрати квіти. Майже всі приносять", – сказав школяр Богдан.

"Сьогодні буде батьківське зібрання треба буде дізнатися скільки букетів треба буде від класу. Директору, вчителю. Якщо від дитини вчителю до 200-300 гривень", – розповіла мама школярки Олена.

"Для першої вчительки, тому що дуже гарний перший вчитель хочеться зробити їй приємність, аби були сили на новий навчальний рік. Тому не відмовлюся від цього, квіти дарувати будемо", – сказала мама школяра Олена Безпалько.

Ріст ціни на квіти напередодні 1 вересня очікуваний, каже маркетолог. Зростає попит – зростає і ціна.

"У нас є свята: 8 березня, 14 лютого, 1 вересня. І тоді ціни на квіти зростають у декілька разів. Коли всі діти йдуть до школи з квітами, цю радянську традицію й святкування першого вересня на мою думку потрібно скасувати. Я не бачу в цьому жодного свята, а лише перший день нового навчального року", – розповів маркетолог Юрій Буділов.

А Ковалівська школа третій рік поспіль бере участь в акції "Благодійність замість квітів".

"На перший дзвоник батьки не купують квіти, а вони переказують кошти, на які вони хотіли купити букет, хворим дітям. Благодійність у день знань – це найкращий спосіб навчити дитину чуйності та допомогти їхнім одноліткам, які проведуть цей день у лікарняних палатах, швидше одужати й повернутися до дитинства та навчання", – розповіла вчителька Ковалівської ЗОШ Катерина Давиденко.

Тож квіти зів'януть, а добрі справи лишаться. Торік у Ковалівський школі замість квітів зібрали п'ять тисяч гривень. У цьому році збір ще триває.