Залиті водою будинки та повалені дерева: Полтава після зливи

17 червня 2021 0
Замість городів у дворах людей на Полтавщині утворилися ставки з качками. Це через нещодавні зливи. Поля Полтавщини також залило дощем, однак аграрії здебільшого цим задоволені. Також через зливу у місті за два тижні обвалилося понад 45 дерев.


Через негоду на Полтавщині деякі двори у місті повністю залило. Для того аби пройти до будинку людям необхідно проходити такий квест.

"На вході взагалі пройти неможливо. Пройти, вийти з двору, дістатися зупинки", – зазначила місцева жителька Євгенія Яворенко.

 У приватному секторі замість городів утворилися ставки з качками.

"Ось вода, там вода, дерева ось пропадають. Нічого не росте, посадити нічого неможливо, хіба поховати. А квіти виживають тільки ті, що люблять багато вологи", – розповіла місцева жителька Євгенія Яворенко.

А самі ж ливнівки у місті під час дощу не витримували потоку води.

"Зараз максимально зайняті служби, робота не тільки зі збору аварійних дерев, але і на додатковій прочистці зливових систем, які були забиті під час бурі й дощів. На деяких ділянках є забиті ливнівки від дощу та сміття, яким їх забивають. А є місця, де вони ще не передбачені, у той час, коли взагалі будувалося місто", – розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Євген Ричка.

Поля Полтавщини також залило дощем, однак аграрії здебільшого цим задоволені. А наявність збитків вони зможуть порахувати вже після того, як зберуть урожай.

"Озиму пшеницю трошки виклало. Вітер прибив до землі і місцями, що і поклало. Все росте, у чудовому стані, чекаємо на урожай. Це добре, що дощі. Як немає – спека та засуха, то гірше", – зауважив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Олег Палій.

Через непогоду у місті за два тижні обвалилося понад 45 дерев: вони падали на машини, на дороги, а також на літній майданчик одного з закладів Полтави.

"У нас були поодинокі випадки, коли залучалися рятувальники при падінні дерев. Це було в різних районах. Залучали, щоб вони просто розпиляли дерево, бо воно впало або біля зупинки громадського транспорту, але при цьому не було інформації про травмування людей. Також був випадок – провалився автомобіль, лівим переднім колесом на вулиці Небесної Сотні на зупинці Оптика", – сказала речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко.

А ось щодо погодних умов, то до кінця тижня дощі у Полтаві не очікуються.