На Полтавщині викрили схему виготовлення та реалізації наркотиків

07 липня 2021 0
Олена Кулага
Двох жителів Полтави та Київської області підозрюють у виготовленні та розповсюдженні наркотиків на території Полтавщини.

Як повідомили на сайті прокуратури Полтавської області, затримали двох жителів Полтави та Київської області, яких підозрюють в налагодженні схеми з виготовлення та збуту наркотичних речовин.

За даними слідства, полтавець організував схему виготовлення наркотиків за допомогою лабораторного обладнання, у квартирі будинку на території одного з населених пунктів Київщини. 

Із сусідньої області до Полтави підозрювані пересилали або перевозили наркотики особисто. Згодом  розфасовували й розповсюджували шляхом "закладок". 

При обшуках за місцем проживання фігурантів, вилучили пакети з порошком, зовні схожим на психотропну речовину - метамфетамін, обладнання для виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин, банківські картки тощо.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту, а також збут психотропних речовин, вчинених в особливо великих розмірах, повторно, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.  

Наразі вирішують питання про обрання їм запобіжних заходів.

Крім того, один із затриманих обвинувачується за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. 

Унаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди, поранений громадянин та пошкоджено 5 автомобілів. 

фото: Прокуратура Полтавської області