За апеляційною скаргою Полтавської прокуратури іноземця засудили до семи років ув'язнення

27 жовтня 2021 0
Олена Кулага
Рішенням суду, за апеляційною скаргою Полтавської окружної прокуратури, іноземця, який жорстоко побив полтавця засудили до семи років позбавлення волі.

За апеляційною скаргою Полтавської окружної прокуратури іноземця, який наніс полтавцю тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до інвалідності останнього, засудили до семи років позбавлення волі, повідомила пресслужба прокуратури Полтавської області.

У грудні 2015 року вночі під час відпочинку в розважальному закладі Полтави між місцевим жителем і двома іноземцями виник конфлікт, який на вулиці переріс у бійку. Внаслідок тяжких тілесних ушкоджень полтавець отримав ІІ групу інвалідності.

Під час досудового розслідування дії обох іноземців правоохоронці кваліфікували за ч. 2 ст. 121 Кримінального Кодексу України. Однак Октябрський районний суд Полтави перекваліфікував дії одного з обвинувачених на ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Суд призначив йому покарання у виді 240 годин громадських робіт та зарахував у строк відбування покарання строк попереднього ув’язнення, на підставі чого звільнив чоловіка від відбування покарання.

Цей же суд іншого іноземця виправдав.

Прокуратура оскаржила це рішення до Полтавського апеляційного суду та довела, що рішення суду першої інстанції не відповідало фактичним обставинам кримінального провадження, оскільки суд не взяв до уваги докази, які могли істотно вплинути на його висновки.  

Колегія суддів апеляційної інстанції ухвалила новий вирок, яким виправданого іноземця визнали винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Засудженому призначили покарання та взяли під варту у залі суду.

Попередньо, за апеляційною скаргою прокуратури матеріали стосовно іншого іноземця виділили в окреме провадження, а його оголосили у розшук.

фото: ukrinform.ua