До початку перепису населення на будівлях мають змінити таблички зі старими назвами вулиць

06 листопада 2020 0
У Полтаві залишилися таблички зі старими назвами вулиць, які не відповідають нормам благоустрою. Проте в рамках підготовки до Всеукраїнського перепису населення вказівники мають бути оновлені на всіх будівлях.


На одній із будівель на Пилипа Орлика розміщена табличка з колишньою назвою вулиці. Змінити її мали б ще 2015 року під час декомунізації. Полтавці говорять, що таблички з різними назвами на одній вулиці, можуть легко заплутати.

"Я вважаю, що зміна адресних табличок трішки плутає. Бо навіть нам важко підказати, як дістатися до тої чи іншої адреси. Також важко викликати таксі, бо водії плутаються", – розповіла полтавка Юлія Борисенко.

"Якщо вулицю перейменувати, то треба й табличку міняти. Проте бажано написати чинну назву вулицю та в дужках стару", – сказав полтавець Віталій Охотов.

У міській раді повідомили, що в рамках підготовки до проведення Всеукраїнського перепису населення, таблички повинні бути оновлені на всіх будівлях. У 2017 році було затверджено стандарт до їх зовнішнього вигляду. Якщо вказівники не відповідають нормам, то власники мають нести за це відповідальність.

"Власники та балансоутримувачі будинків зобовʼязані встановлювати ці вказівники. Але окремо якихось рейдів чи посилення роботи в цьому напрямку наразі не планується", – повідомив заступник міського голови з юридичних питань Іван Сватенко.

В інспекції з контролю за благоустроєм говорять, поки що обходилися лише словесним попередженням.

"Інспекція з благоустрою перевіряє щоденно відповідність табличок прийнятим нормам, які були ухвалені у 2017 році на виконкомі. Є затверджений вигляд цих табличок. На цей час, ми проводимо більше розʼяснювальну роботу, що таблички потрібно змінювати", – розказав завідувач сектору архітектурно-будівельного контролю інспекції з контролю за благоустроєм Денис Павленко.

За порушення правил благоустрою та за невідповідність адресної таблички, передбачений штраф від 340 до 1700 гривень. У приватному секторі вказівник має змінити власник, а на інших будівлях – балансоутримувач.