На Полтавщині на честь кулеметника з позивним "Малі" встановили меморіальну дошку

25 вересня 2023 0
Яніна Климань
На стінах Селещинського ліцею встановили меморіальну дошку загиблому спецпризначенцю Євгенію Браху.

У Селещинському ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника України Євгенія Браха. Він був випускником цього навчального закладу та виріс у Селещині. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

На відкриття меморіальної дошки до школи завітали рідні, друзі, однокласники військового, керівництво громади, району та області. Честь відкрити меморіальну дошку надали його мамі – Любов Григорівні.

Чоловік був капралом іноземного легіону. І коли почалася повномасштабна війна, він повернувся в Україну із Франції.

 Євгеній Брах, більше відомий за позивним "Малі", на фронті був кулеметником. Брав участь у підготовці до спецоперації зі встановлення українського прапора на острові Зміїний. На службу в ЗСУ його взяли до складу сил спеціальних операцій. Загинув герой 21 вересня 2022 року під час бойового завдання під Соледаром. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня посмертно.

За словами Машівського селищного голови Сергія Сидоренка, в ліцеї щорічно буде проходити турнір зі стрільби на честь Євгенія Браха ("Малі"). А згодом у Селещині відкриють спортивний зал, про який так мріяв захисник. Рідні загиблого передали навчальному закладу необхідне обладнання для стрільби та смуги перешкод.