В "SavePoltava" відреагували на демонтаж балкону будинку пастора

10 серпня 2021 0
Олена Кулага
Організація "SavePoltava" опублікувала звернення щодо демонтажу балкону будинку на вулиці Європейській.

На фейсбук - сторінці "SavePoltava" опублікували звернення організації щодо демонтажу балкону будинку на вулиці Європейській 3. Відповідно до Закону України "Про охорону культурної спадщини", в організації планують не залишати поза увагою подальшу долю цієї будівлі й взяти під контроль реставраційні роботи.

У повідомленні йдеться, що демонтований балкон, як і сама будівля, має історичну, архітектурну та художню цінність, як частина історичного фасаду.  

Будинок в якому наразі розміщується дитячий садок №5 "Ягідка", побудували наприкінці ХІХ ст. Він має охоронний статус, як пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення відповідно до наказу Міністерства культури України № 264 від 3 квітня 2019 року. Будівля - колишній міський особняк пастора Петропавлівської кірхи, яка розташовувалася поруч і була знищена в 30 роках минулого століття. 

Нагадаємо, 7 серпня, служба оперативного реагування 1580 отримала заявку на демонтаж небезпечного балкона у будівлі на вулиці Європейській 3. 9 серпня підрядна організація ТОВ "ДБК КВАНТ" конструкцію демонтувала.    

фото: телеграм-канал ЖКГ Полтави.