Обрали запобіжний захід начальнику Миргородської районної військової адміністрації, якого затримали на неправомірній вигоді

23 травня 2022 0
Яніна Климань
Керівнику Миргородської районної військової адміністрації, якого затримали на неправомірній вигоді, обрали запобіжний захід.

21 травня слідчий суддя Октябрського районного суду Полтави обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб з визначенням застави у розмірі 567 500 гривень щодо начальника Миргородської районної військової адміністрації, якого викрили на отриманні неправомірної вигоди у великому розмірі.

Нагадаємо, начальник районної військової адміністрації вимагав  500 тис. грн у засновника товариства за не перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності. Після перерахування частини коштів на рахунок, який вказав начальник,  його в порядку ст. 208 КПК України затримали правоохоронці.

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, у великому розмірі, поєднане з вимаганням), повідомили у пресслужбі суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.