17 листопада у Полтаві прощатимуться з художником Євгеном Путрею. ОНОВЛЕНО

16 листопада 2021 0
Олена Кулага
Прощання з митцем відбудеться у Свято - Макаріївському кафедральному соборі.

17 листопада об 11:30 у Свято - Макаріївському кафедральному соборі у Полтаві відбудеться прощання з полтавським художником-графіком Євгеном Путрею. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Полтавського художнього музею 16 листопада.

15 листопада у віці 85 років помер художник, член Національної спілки художників України, лауреат Премії Полтавської обласної ради імені Панаса Мирного, лауреат Полтавських міських премій імені Миколи Ярошенка і Самійла Величка Євген Путря. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Полтавського краєзнавчого музею.

У 1980 роках Євген Путря у складі творчої групи художників працював над створенням музейних експозицій. Євген Путря разом з Анатолієм Щербаком, Віктором Батуріним та Борисом Головком оновлював експозиційні зали музеїв Полтави. Бригада художників загалом оформила 12 музеїв.

У фондах Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського зберігають п’ять художніх творів Євгена Путрі. Крім того, митець сформував невелику колекцію особистих речей своєї донечки – художниці Саші Путрі.

фото: Полтавський художній музей