На Полтавщині дружині полеглого захисника Івана Шведуна передали його посмертний орден

07 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області дружині загиблого в Бахмутському районі старшого солдата Івана Шведуна передали посмертний орден чоловіка.

6 квітня на Полтавщині дружині полеглого старшого солдата Шведуна Івана Михайловича передали державну відзнаку чоловіка. Про це повідомили у Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Іван Миколайович народився 16 січня 1968 року, проживав у селі Човно-Федорівка Полтавського району. На початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну чоловік вступив до лав Збройних сил України, службу проходив у механізованій бригаді імені Чорних Запорожців на посаді помічника гранатометника.

Старший солдат Шведун загинув 24 липня 2022 року поблизу села Кодема Бахмутського району Донецької області внаслідок мінометного та артилерійського обстрілів.

20 жовтня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України старшого солдата Шведуна Івана Михайловича Указом Президента України нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).