На Полтавщині орденом "За мужність" посмертно нагородили солдата Дмитра Івахненка

13 серпня 2024 0
Яніна Климань
Військового з Оржицької громади відзначили орденом "За мужність". Він загинув під час боїв за Авдіївку.

Указом Президента України від 2024 року №502/2024 від 9 серпня 2024 року орденом "За мужність" III ступеня нагородили посмертно солдата Івахненка Дмитра Васильовича.

Нагороду воїн отримав за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Нагадаємо, Івахненко Дмитро Васильович народився 18 січня 1995 року у селі Онішки. Після закінчення 9 класів Онішківської школи продовжив навчання у Лубенському бухгалтерському коледжі, згодом вступив до Полтавського аграрного університету та закінчив його за спеціальністю "економіст". Після строкової служби працював у колективному малому підприємстві "Кота".

З перших днів повномасштабного вторгнення був мобілізований до лав Збройних Сил України. Спочатку служив на Чернігівщині, потім — на Донеччині. Останнє бойове завдання 29-річний солдат виконав у Авдіївці з 4 на 5 лютого 2024 року, відтоді вважався зниклим безвісти. Додому на "щиті" Герой повернувся 24 квітня 2024 року. Похований у селі Онішки.