На Полтавщині родинам чотирьох загиблих воїнів, які деокуповували Херсонщину, передали ордени

05 серпня 2023 0
Яніна Климань
У Миргороді рідні загиблих бійців Романа Бутка, Дмитра Гаврилка, Сергія Кваші та Андрія Писаренка отримали ордени "За мужність" III ступеня. Воїни загинули на Херсонщині.

У Миргороді передали рідним полеглих на війні захисників ордени "За мужність" III ступеня. Державні нагороди вручили сім’ям чотирьох захисників - солдата Бутка Романа Анатолійовича, старшого солдата Гаврилка Дмитра Григоровича, рядового Кваші Сергія Олексійовича і солдата Писаренка Андрія Івановича. Про це повідомили у Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Роман Бутко та Дмитро Гаврилко загинули 2 жовтня 2022 року в районі населеного пункту Давидів Брід Херсонської області в результаті мінометного обстрілу з боку противника.

Сергій Кваша та Андрій Писаренко загинули 30 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу біля села Сухий Ставок Херсонської області.

Відповідно до Указу Президента України від 30 травня 2023 року посмертно нагородили загиблих військовослужбовців за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.