Ніна Федорова – письменниця з Полтавщини

15 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Життя та родина письменниці московитського зарубіжжя.

 

Народилася Ніна Федорова (дів. - Подгоріна) у 1895 році в місті Лохвиці Полтавської губернії під московською окупацією. Дитинство провела у Верхньоудинську, неподалік озера Байкалу.

Здобувши освіту на історико-філологічному відділенні Бестужевських жіночих курсів у Санкт-Петербурзі, переїхала до Харбіна (Китай), де викладала російську мову і літературу у місцевій гімназії.

У 1923 році одружилася з істориком та культурологом Валентином Рязановським. Народила двох синів , які також надалі стали істориками.

У 1936 році сім'я переїхала до Тяньцзіня, у 1938 році — до США. Майже до кінця життя писала романи та викладала в університеті штату Орегону.

Останні роки життя провела у Сан-Франциско. Померла 1985 року в Окленді. Найбільшої популярності набув роман письменниці "Сім'я", що вийшов у 1940 році англійською мовою.

 

А про те, коли книгу видали російською та про інші видатні романи авторки ви можете дізнатися читаючи книгу "Полтавська діаспора".

 

Як придбати книгу Олександра Панченка "Полтавська діаспора. Велика енциклопедія":

1. Перерахуйте гроші за потрібну Вам кількість примірників на банківську картку автора: ПриватБанк 5168 7427 2288 3976 (Олександр Панченко);

2. Вкажіть у призначенні платежу ПІБ, номер телефону та адресу чи номер поштового відділення, на яке потрібно відправити енциклопедію;

3.Трохи очікування і книга у ваших руках. Вартість книги - 2000 гривень. 15% від вартості кожного примірника будуть перераховані на рахунок ЗСУ.

Решта виручених коштів буде витрачена на проведення подальших наукових досліджень.

Раніше ми писали про видатного митця з Полтавщини — Харківа Олександра.